Thursday, June 1, 2023

Анализ на Американските Възможностите за Кибер Война и Кибер Военни Действия Срещу Кибер Джихада

В модерен C4I задвижван и мрежово ориентиран Warfare активиран цифрово бойно поле на САЩ, които се бият с китайците и руснаците за „сърдечна битка“, включително цялостната дезинформация включително офанзивни нелегални и тайни операции, стартирани от китайци и руските разузнавателни агенции трябва да се отбележи, че и двете проактивна и реактивна нападателна и отбранителна кибер война стратегия от името на правителството на САЩ и разузнаването на САЩ

Общността трябва да действа като бърз отговор за осигуряване на глобалното безопасността и просперитета на обширна мрежа от компютри, известна като Интернет допълнително стимулира националния растеж и просперитет, включително Свобода на словото и голям тласък на иновациите и икономическия растеж В световен мащаб.

В тази статия ще обсъдя някои от активните в момента U.S. Cyber Командване, включително офанзивна и отбранителна кибер война на NSA Инициативи през призмата на Anti-ISIS Join Task Force ARES включително практическото му изпълнение и прилагане в лицето на Operation Glowing Symphony и предлагат задълбочена дискусия за някои на текущото набиране на кибер джихад и кибер тероризъм и пропаганда, включително активни кампании за финансиране и тактики, включително действителни URL адреси за активни в момента форуми на Pro-ISIS за кибер джихад и Общност и свързаната мрежа, базирана на разузнаванеДанни.

Изглежда, че правителството на САЩ, включително разузнаването на САЩ Общността и U.S. CYBERCOM бяха заети със стартирането и законно разрешаващи офанзивни и тайни действия за кибервойна и тайни операции срещу ISIS с цел разрушаване на Достъпът на групата до интернет комуникации, включително разпространението на преподаване на набиране на персонал и пропагандни материали чрез изпълнение на операция Glowing Symphony, която има за цел да проследи изключва и изключва онлайн съдържанието на Pro-ISIS, включително активното достигане до съюзници-членки на НАТО, чиято инфраструктура може да има е бил малтретиран в процеса.

Въз основа на публично получени класифицирани документи с любезното съдействие на Правителството на САЩ и разузнавателната общност на САЩ изглежда, че правителството на САЩ, включително U.S. CYBERCOM успя да установява и действително изпълнява структурирана и систематична подход под формата на нападателна и тайна кибер война операция срещу ISIS с цел разрушаване и подкопаване техния достъп до интернет базирани комуникации. 

В кампания, озаглавена операция „Сияйна симфония“, САЩ Военни, включително правителството на САЩ, което разреши кампания с помощта на U.S. CYBERCOM изглежда имат постави основите за успешно и систематично подход за противодействие на онлайн пропагандата и вербуването на Pro-ISIS усилия с помощта на съюзниците от НАТО чрез „възстановяване на a предполагаемо претендиран регион на киберпространството“, което неизбежно подтикна използването на офанзивна сила за кибервойна и действителното наказателно преследване на лицата зад групата ISIS и действителното набиране и пропагандна кампания. Предложен подход, ориентиран към „гражданския сектор“ и Методология за реагиране и реагиране на онлайн кибернетичното пространство Джихад и кибер тероризъм заплахи Пропаганда и Материали за набиране на персонал:

В огромното море от информация става все по-често от решаващо значение е не само да се прилага основна автоматизирана OSINT обработка, но и методологии за обогатяване, но и активно въвеждане на ръководство базиран подход за индивидуално базиран и стратегически и тактически базиран Технически методологии за събиране, разчитащи на публични и патентовани инструменти с цел събиране обработка обогатяване и разпространение на необработени събрани и обработени OSINT данни за цел да се представи по-голямата картина на конкретен клиент или a общ набор от аудитории. В раздела на статията ще ви преведа през процеса на Събиране на техническа колекция, включително обогатяване на обработката и разпространение на приложими сурови OSINT данни за целите на представяне на голяма картина, включително действителното представяне на данните пред разнообразна аудитория и също така ще представи казус относно Настоящо и бъдещо състояние на екосистемата на киберпрестъпността под формата на OSINT анализ.

Сред ключовите концепции, които трябва да се вземат предвид в началната фаза на техническо събиране включва активно използване на пасив и активни OSINT-базирани методологии за целите на създаване на основите за успешна техническа колекция програма. Възможните необработени OSINT източници на информация включват популярен Pastebin.com, включително няколко от най-популярните публични онлайн търсачки, включително Google. Ето няколко примера за активно необработено OSINT съдържание, което трябва да бъде открито придобито и разпространен, включително възможно обогатяване, което успявам намерете на Pastebin.com по отношение на изграждането на първоначална техническа Инициатива за събиране на ISIS.

Изглежда, че правителството на САЩ, включително разузнавателната общност на САЩ и U.S. CYBERCOM, са били заети да стартират и законно да разрешават офанзивни действия за кибервойна и тайни и тайни операции срещу ISIS с цел прекъсване на достъпа на групата до интернет комуникации, включително разпространение на набиране на преподаватели и пропагандни материали чрез изпълнението на операция Glowing Symphony, която има за цел да проследи и затвори онлайн съдържанието на Pro-ISIS, включително активното достигане до съюзниците-членки на НАТО, чиято инфраструктура може да е била злоупотребена в процеса.

Въз основа на публично получени класифицирани документи, предоставени с любезното съдействие на правителството на САЩ и разузнавателната общност на САЩ, изглежда, че правителството на САЩ, включително U.S. CYBERCOM, е успяло да установи и действително е изпълнило структуриран и систематичен подход под формата на настъпателна и тайна операция за кибер война срещу ISIS за с цел прекъсване и подкопаване на техния достъп до интернет базирани комуникации.

В кампания, озаглавена „Операция „Сияеща симфония“, армията на САЩ, включително правителството на САЩ, което разреши кампанията с помощта на U.S. CYBERCOM, изглежда са създали основите за успешен и систематичен подход за противодействие на онлайн пропагандата и усилията за набиране на Pro-ISIS с помощ на НАТО-съюзниците чрез „възстановяване на предполагаемо претендиран регион в киберпространството“, което неизбежно доведе до използването на сила за нападателна кибер война и действително преследване на лицата зад групата ISIS и действително набиране и пропагандна кампания.

Предложен подход и методология на тълпата от „гражданския сектор“ за отговор и реагиране на онлайн кибер джихад и заплахи от кибер тероризъм Пропаганда и материали за вербуване включва някои от следните ключови моменти сценарии и подходи.

Това което основно трябва да се изгради включва професионално и систематично така както автоматично така и ръчно проследяване на публични източници на информация от типа на изследователи които се занимават с този тип дейност и техните анализи да бъдат следени и от професионална гледна точка информацията която се предоставя публично да бъде обработвана от гледна точка на търсене и проверяване и като основен източник на информация по темата където качеството на предоставената информация от изследователя на кибер джихад може да послужи и да се използва за редица актуални исторически и в реално време анализи като примерно се проследява и се анализира състоянието на определена група за която става на въпрос или за нова такава както и за цялостната обработка и обогатяване на източниците на информация като публичен източник на информация по темата.

No comments:

Post a Comment